ampa les fonts

Site menu:

Servei de Menjador

MENÚ OCTUBRE 2019

MENÚ SETEMBRE 2019

Curs 2019/2020

Des de la Comissió de Menjador, formada per l’escola, l’empresa Saned (especialitzada en nutrició i educació en centres escolars) i l’AMPA, treballem per obtenir un bon servei de menjador, que implica no només menjar bé, que també, sinó gaudir d’un bon ambient mentre s’està dinant, d’activitats lúdiques voluntàries durant l’estona d’esbarjo, de jornades gastronòmiques trimestrals, etcètera. Per tant, el menjador de l’escola dona cobertura a les necessitats nutricionals dels infants però també els ensenya a menjar de tot, a conèixer els diferents aliments, a familiaritzar-s’hi i a gaudir del dinar com a activitat social i cultural que és.

En aquest sentit, el menjador de la nostra escola pot oferir un menú equilibrat amb productes de temporada i de proximitat: els proveïdors dels aliments que mengen els nostres infants, doncs, els tenim a prop. També, en la mesura del possible, introduïm productes ecològics com els llegums. Els menús s’elaboren tenint en compte les recomanacions de l’Agència de Salut Pública.

Del menú de la nostra escola podem destacar, sabent que les necessitats nutricionals estan cobertes en cada àpat:

 • Disposem d’un menú de primavera-estiu i un altre de tardor-hivern. Al setembre, com que encara fa calor, comencem amb els menús de primavera-estiu, que encara venen molt de gust.
 • Els menús estan revistats per dietistes, tant de Saned com de l’AMPA.
 • Un cop a la setmana, de manera rotatòria, hi ha un menú sense proteïna animal.
 • Dos cops al mes, peix fresc.
 • Cada trimestre fem un dia de Jornada Gastronòmica. Per exemple: dia italià, mexicà, etcètera.
 • Al final del curs, amb la Comissió de Menjador i a partir de l’opinió dels comensals, fem canvis en els menús, introduïm millores… El paper de tothom que es queda a dinar és important.

Altres aspectes a tenir en compte:

 • A causa de les moltes activitats extraescolars que hi ha al migdia, l’organització del menjador està estructurada perquè cada infant pugui dinar d’acord amb l’extraescolar que realitzi. Això sí, els més petits de la casa sempre són els primers a dinar.
 • Hi ha un protocol de neteja de mans, abans i després de dinar, i hi ha l’estructuració i la feina dels monitors perquè quan comencin les classes a la tarda, els infants arribin a l’aula amb les condicions necessàries per a una bona atenció, sense estar esverats. Aquest aspecte és molt important ja que és tracta d’una petició directa dels professors. Els monitors fan, sens dubte, una gran feina.
 • Els infants de P3 fan migdiada després de dinar durant els primers mesos del curs. A mesura que avanci el curs i depenent de la demanda de son que tenen els nens i nenes ja es procediria a no fer migdiada. Quan arriba la calor, acostumen a no tenir ganes de dormir i, en canvi, sí moltes de jugar. Però tot això s’anirà parlant i explicant.
 • Tenim una ràtio de monitors que cobreix molt bé les necessitats dels infants i dediquem una especial atenció als més petits de la casa, P3, P4 i P5. Disposareu d’informació diària en relació als més menuts. A mesura que es fan grans, la informació també es va espaiant en el temps. Com que en aquest curs 2017/2018 hi haurà un únic curs tant a P3 com a P4, la ràtio de monitors serà diferent d’altres anys però la proporció sempre serà més grans en el cas dels petits.
 • Als migdies els monitors ofereixen activitats als infants. Són jocs i activitats dirigides segons les edats i totalment voluntàries.

Si voleu gaudir del servei de menjador, heu de donar-vos d’alta a Saned (trobareu informació a l’apartat següent). Per a qualsevol aclariment, podeu contactar-nos per correu electrònic a ampa@ampalesfonts.org.

SOBRE SANED

saned

Un curs més, l’empresa Saned es farà càrrec d’oferir el servei de menjador de l’escola. Saned és una empresa especialitzada en nutrició i educació per a centres escolars. El seu servei de cuina in situ, ofereix una alimentació variada, equilibrada i sana, afavorint l’adquisició de conductes alimentàries adequades i hàbits saludables. A la vegada, amb les activitats que organitzen, volen educar en el lleure, infonent valors en els infants, com el respecte, la tolerància o l’honestedat, ensenyant-los a créixer, per al dia de demà.

SANED utilitza una plataforma informàtica, una àrea privada del seu web, per compartir la informació i facilitar les gestions quotidianes. L’adreça és http://iara.saned.net/padres/. Per accedir-hi, cal que introduir el DNI o nom d’usuari i la contrasenya (enviada per correu electrònic a cada usuari).

Consulta la normativa d’ús de Saned
Servei de menjador