ampa les fonts

Site menu:

Benvinguts/des

Us donem la benvinguda al nostre blog, des d'on us volem donar a conèixer les tasques i les activitats que portem a terme l'AMPA.

Web de l’escola

Web de l’escola

Videos Youtube

Videos Youtube

On som?

On som?

L’AMPA de Les Fonts demana a Ensenyament que es pronunciï sobre la denegació per part de l’Ajuntament de la 2a línia de P3 al centre

  • Volem aclarir fins a quin punt és legal que l’Ajuntament decideixi ara, contravenint el pacte de l’any passat, assignar la 2a línia de P3 a l’Escola Argentona en lloc de a Les Fonts un cop ja s’han ofert les places i s’ha tancat pràcticament el procés de preinscripcions. 

  • L’AMPA no comparteix la projecció de l’Ajuntament, segons la qual, el 2018/2019 totes les escoles d’Argentona tindran una sola línia de P3. Les dades censals de les dues parts no són les mateixes i cal que Ensenyament hi digui la seva.

08/05/2017

L’AMPA de l’Escola Les Fonts d’Argentona recorrerà al Departament d’Ensenyament la decisió de l’Ajuntament de revocar el pacte que preveia alternar anualment l’eliminació d’una línia de P3 entre les escoles Argentona i Les Fonts per ajustar-se a la davallada demogràfica prevista en els propers cursos. Una decisió que, si s’aplica, deixarà Les Fonts dos anys consecutius sense dues línies de P3, sense pràcticament cap possibilitat de recuperar-les. Després d’assistir al ple municipal d’aquest dilluns i confrontar arguments amb l’equip de govern, l’AMPA i l’Ajuntament han decidit reunir-se conjuntament amb el Departament d’Ensenyament.

Una trobada en què en representació de Les Fonts demanarem a la màxima autoritat educativa del país que esclareixi dos punts. El primer, fins a quin punt és legal que l’Ajuntament decideixi tombar el pacte d’alternança quan ja ha finalitzat pràcticament el procés de preinscripció, a l’inici del qual s’oferien dues línies de P3 a Les Fonts per al proper curs. En aquest sentit, s’estaria perjudicant directament tots aquells pares que van triar Les Fonts com a primera opció, atrets justament per l’oferta de dues línies.

I, segon, instarem el departament a pronunciar-se sobre l’escenari que projecta l’Ajuntament per al curs 2018/2019, segons el qual totes les escoles del municipi tindran llavors una sola línia. No obstant, les dades censals de què disposem com a AMPA ens indiquen que, o bé Les Fonts o bé l’Escola Argentona, podrien acollir dues línies més enllà del 2018/2019. Aclarits aquests punts confiem a conèixer quin és el posicionament final de la Generalitat en aquesta qüestió.

Una decisió unilateral 

Després de celebrar les jornades de portes a Les Fonts anunciant les dues línies a P3 per al curs 2017/2018 i amb tot l’equip del centre treballant en aquest horitzó hem rebut amb total estupefacció la decisió de l’equip de govern de revocar el pacte, trencar l’alternança i mantenir de cara al setembre vinent els dos P3 a l’Escola Argentona i un a Les Fonts. Una decisió unilateral, que no ha tingut en compte les opinions de les principals parts implicades ni de la qual s’havia informat completament la resta de grups municipals.

De refermar el pacte a trencar-lo en només uns dies

Com pot ser que l’Ajuntament torni a subscriure el pacte d’alternança anual el passat 28 d’abril i el revoqui només uns dies més tard? Nosaltres ho atribuïm a les protestes de les famílies que es quedaven sense plaça de P3 a l’Escola Argentona el curs vinent. Unes revindicacions legítimes però que no poden fer tombar el compromís adquirit amb tota una escola.

Des de l’AMPA trobem intolerable que l’Ajuntament es desdigui a aquestes alçades al·legant uns criteris que precisament va desestimar quan es va signar el pacte. Així, ara l’equip de govern vol fer prevaldre la llibertat d’elecció de centre i que les famílies que han quedat en principi fora de l’Escola Argentona el proper curs vegin satisfeta finalment la seva primera opció. Però aquesta llibertat d’elecció que ara invoca no la va voler aplicar l’any passat quan la situació era a la inversa, és a dir, quan les Fonts va rebre més preinscripcions que l’Escola Argentona. Amb tot, en aquell moment la nostra escola va confiar en els criteris de l’Ajuntament perquè enteníem que havíem de treballar en favor del conjunt de la comunitat educativa, defensant l’equilibri i la igualtat entre centres.

Drets malmesos i menys recursos

Què ha canviat d’un any per l’altre per motivar aquest canvi sobtat de parer? Absolutament res. Per contra, a Les Fonts hi podem perdre molt. D’entrada, no es respecten els drets de tots aquells pares que han triat enguany les Fonts per les dues línies de P3 que oferia. D’altra banda, perdem recursos: un professor i mig fix menys i la impossibilitat de dur a terme projectes com els ambients. I també hi perd l’escola com a projecte educatiu global. Som conscients, a més, que després de dos cursos consecutius amb una única línia de P3 serà molt difícil recuperar la segona.