ampa les fonts

Site menu:

Benvinguts/des

Us donem la benvinguda al nostre blog, des d'on us volem donar a conèixer les tasques i les activitats que portem a terme l'AMPA.

Web de l’escola

Web de l’escola

Videos Youtube

Videos Youtube

On som?

On som?

Les famílies de l’escola Les Fonts demanem la dimissió del regidor d’Educació d’Argentona per manipular el procés d’escolarització

És el màxim responsable polític de la maniobra unilateral que ha dut
el nostre centre a perdre la segona línia de P3 el curs vinent

17/05/2017
  • Els Serveis Territorials d’Ensenyament desmenteixen dos dels principals motius amb què l’Ajuntament justifica l’assignació de la segona línia de P3 a l’Escola Argentona i no a Les Fonts, contravenint el pacte d’alternança anual signat l’any passat entre els dos centres. Així, d’una banda, resulta que les dades que ha aportat fins ara el regidor d’Educació, Àngel Puig, sobre com quedaria configurat el futur mapa escolar del municipi són errònies. En base a aquestes dades, Puig afirma que en el curs 2018/2019 totes les escoles del municipi tindran només una línia de P3. En canvi, Ensenyament sosté que com a mínim durant el curs 2018/2019 queda garantit que un dels dos centres (Argentona o Les Fonts) tindrà dues línies de P3.
  • De l’altra, hem pogut corroborar que l’Ajuntament va fer creure al Departament que assignar la 2a línia de P3 a l’Escola Argentona en lloc de a les Fonts, com estava inicialment previst, era fruit d’una decisió consensuada amb la comunitat educativa quan en realitat ha estat una maniobra unilateral, que no ha tingut en compte la nostra opinió i tampoc la d’altres representants de la comunitat educativa.
  • En vista de les irregularitats d’aquest procés exigim la dimissió de qui n’és el responsable polític directe, el regidor d’Educació Àngel Puig, així com una disculpa pública per part de l’equip de govern. També demanem el relleu de l’equip tècnic de la regidoria com a autor de les dades que han emparat aquesta decisió política. Les famílies hem consensuat aquestes mesures en l’assemblea general extraordinària de l’AMPA Les Fonts celebrada aquest dimarts. 
  • Demanem a Ensenyament una investigació exhaustiva de com s’ha dut a terme el procés d’escolarització i que inhabiliti l’Ajuntament com a administració competent per gestionar-lo l’any vinent. 
  • Hem perdut la confiança en l’equip de govern i així és impossible construir un nou projecte educatiu de poble, basat en la transparència i en l’equitat entre centres. Aquest és el nostre horitzó, però per arribar-hi necessitem un altre interlocutor.
  • Lamentem profundament que Les Fonts es quedi amb una sola línia de P3 el curs vinent, com ens ha confirmat Ensenyament. A les famílies que han triat les Fonts com a primera opció atretes per les dues línies se’ls han vulnerat els drets per omissió d’informació. Qui vetlla per elles ara? 
Una decisió unilateral i un greuge comparatiu
Després de celebrar les jornades de portes obertes a Les Fonts anunciant les dues línies a P3 per al curs 2017/2018 i amb tot l’equip del centre treballant en aquest horitzó vam rebre amb total estupefacció a principis de maig la decisió de l’equip de govern de revocar el pacte educatiu signat l’any passar, trencar l’alternança i mantenir de cara al setembre vinent els dos P3 a l’Escola Argentona i un a Les Fonts.
De refermar el pacte a trencar-lo en només uns dies: un procés ple d’ombres
Com pot ser que l’Ajuntament tornés a subscriure el pacte d’alternança anual el passat 28 d’abril i el revoqués només uns dies més tard? Nosaltres ho atribuïm a les protestes de les famílies que es quedaven sense plaça de P3 a l’Escola Argentona el curs vinent. Unes reivindicacions legítimes però que no poden fer tombar el compromís adquirit amb tota una escola. A més, creiem que hem estat víctimes d’un greuge comparatiu. L’any passat, el nostre centre va rebre més preinscripcions que l’Escola Argentona però vam entendre llavors que el pacte educatiu assegurava la igualtat entre escoles. De manera que ens vam quedar sense segona línia de P3, tot confiant recuperar-la el curs vinent.
Drets malmesos i menys recursos
Què ha canviat d’un any per l’altre per motivar aquest canvi sobtat de parer? Absolutament res. Per contra, a Les Fonts hi podem perdre molt. D’entrada, no es respecten els drets de tots aquells pares que han triat enguany les Fonts per les dues línies de P3 que oferia. D’altra banda, perdem recursos: un professor i mig fix menys i la impossibilitat de dur a terme projectes com els ambients. I també hi perd l’escola com a projecte educatiu global. Som conscients, a més, que després de dos cursos consecutius amb una única línia de P3 serà molt difícil recuperar la segona.